Hete duivel

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bak het gehakt in een pan tot het mooi korrelig is. Mag goed gepeperd worden naar eigen smaak. Geen zout, dat zit al voldoende in het gehakt. Als het gehakt klaar is haal je het uit de pan en in het vet bak je flink wat fijngesnipperde sjalotjes. Ze mogen rijkelijk aanwezig zijn. Als die mooi glazig zijn, voeg je het gehakt weer toe en roer je alles flink door elkaar. Dit gehaktmengsel kieper je dan in een vuurvaste overnschotel en daarboven komt dan een flink laagje appelmoes, zelfgemaakt of uit een potje, liefst appelmoes met nog stukjes appel in. Boven die appelmoeslaag strooi je een laagje donkerbruine suiker en daarboven komt nog een laag puree. Echte puree met een flinke klont boter, een ei, wat muskaatrnoot en een flinke teug melk. Dat laagje werk je af met wat paneermeel en wat botervlokjes en dan mag de schotel heet worden en gratineren in de oven. Als de duivel een mooi bruin korstje heeft, is hij heet genoeg en mag hij op tafel. Dit is een recept van Felice

Hete duivel is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Koude Paprikasoep Met Zeeduivel
20-30 min -
Bekijk recept
Kip Met Duivel
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spiegeleieren van de duivel
Bekijk recept
Hete duivel uit Sint Job
0 min
Bekijk recept

Groentelasagne met komijnrijst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Egyptische om ali
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Eendenborst met warme appelstroop op hete bliksem
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelstamppot (hete bliksem)
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept