- Bak de hindensteaks goudbruin op een hevig vuur, in de rest van de olie. Zet ze opzij. Doe er peper en zout op en bestrooi ze met een beetje tijm en rozemarijn. Verpak elke hindensteak hermetisch in een pannenkoek. Wikkel ze goed afgesloten in rekfolie.
- Schil de sjalotten en de wortel en hak ze fijn. Bak ze 5 min. in dezelfde pan, op een matig vuur. Blus het kookvocht met de wijn. Laat tot de helft inkoken. Voeg er de kalfsfond en de puree aan toe, roer om en laat tot de helft inkoken. Zeef boven een steelpan.
- Verwijder de rekfolie en leg de hindesteaks op de braadslee, bedekt met vetvrij papier. Laat de bereiding 8 min. Gaan worden in een warme oven, th. 8 (240°C).
- Zet de oven uit maar laat het gerecht erin staan. Breng de sausfond aan de kook. Zet de pan van het vuur en meng er onder voortdurend roeren de koude blokjes boter en de azijn onder. Snij de hindensteaks in twee en schik ze op de warme borden. Giet er saus rond, doe er peper op en versier ze met peterselie. TIP: Serveer deze hindensteaks met een appel uit de oven en veenbessencompote"}}