Hindefilet met kastanjes

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bereid de marinade 2 dagen voordien: hak de wortel, de ui, de sjalotjes en de look, voeg de overige ingredienten toe. Schik het gebraad in de marinade met wat peper en zout, dek af. Plaats in de koelkast en draai het gebraad regelmatig (minstens om de 12 uur) om. De dag zelf: haal het gebraad uit zijn marinade, dep droog met keukenpapier, smeer in met peper, bestrooi met wat zout. Smelt in een braadkom 50 g boter, en laat het gebraad langs elke zijde mooi goudbruin bakken. Laat, op een wat zachter vuur en half afgedekt, nog 30 min. braden. Draai af en toe om en overgiet indien nodig met wat marinade. Op het einde van de braadtijd: verwarm de kastanjepuree, voeg de room toe. Verwarm de fond, voeg de azijn, de bosbessen en de resterende peper toe. Laat 2 min. inkoken, neem van het vuur en voeg dan al kloppend de boter toe. Breng op smaak. Serveer het gebraad in sneetjes, met kastanjepuree en de bosbessensaus.

Hindefilet met kastanjes is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Charlotte met kastanjes
Nagerecht
Bekijk recept
Haasspiesjes op kool met kastanjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Dim sums met garnalen en waterkastanje
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Lichte mousse met chocolade en kastanjes
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Hinderagout, pompoenpuree met peper en gebakken bospaddenstoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hindefilet met Mandarine Napoléon
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hindefilet met vijgen, groene peper en knolselderpuree
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hindefilet met peren en veenbessen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept