Hindegebraad met witloofbootjes en rozijntjessaus

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

de dag voordien -Doe alle ingredienten voor de marinade in een kom en dompel er het gebraad onder. Laat het afgedekt de hele nacht rusten -Laat de rozijnen weken in de cognac -Hak de noten fijn de dag zelf: -Haal het vlees uit de marinade en dep goed droog -Bak goed aan in hete boter. Bak verder in een warme oven( ong.30min. in oven van170°) Laat het witloof gaar stoven . Vul de helften met veenbessen. Laat de sjalot stoven in de boter. Voeg de wildfond toe en laat de helft inkoken. Doe er dan de room, de rozijnen met cognac en de gehakte noten bij. Kruid met peper en zout en 1/2 kruidentuiltje. Laat nog even goed koken en bind met maizena express

Hindegebraad met witloofbootjes en rozijntjessaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Hindengebraad met witloofbootjes in rozijntjessaus
0 min
Bekijk recept
Hindegebraad met witloofbootjes in rozijntjessaus.
0 min
Bekijk recept

Hindegebraad met wijnsaus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hindegebraad met bosbessen, appel en noten
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hindegebraad in een knapperig kleedje, Marsalasaus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hindegebraad in knapperig jasje met champagnesaus en bospaddenstoelen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept