Hindenboutgebraad met wijnsaus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat het hindengebraad aan alle kanten op een hoog vuur bruinen in een stoofpot met boter. Leg het daarna in een beboterde ovenschotel en laat het in een op 180° C voorverwarmde oven 40 minuten bakken. Hak ondertussen de sjalotten, snijd de sinaasappelzestes fijn en pocheer ze 1 minuut in kokend water. Laat wat boter smelten in de reeds gebruikte pot, stoof de sjalotten enkele minuten, voeg er de sinaasappelzestes bij en kruid gul met peper. Blus met de balsamicoazijn, voeg meteen de rode wijn toe en laat tot de helft inkoken. Giet de wildfond eroverheen, breng aan de kook en laat opnieuw tot de helft inkoken. Breng op smaak, neem van het vuur en voeg de resterende boter toe. Presentatie Dien de sneetjes gebraad op, overgoten met een lepel saus en vergezeld van gesmoord witloof of een groentepuree.

Hindenboutgebraad met wijnsaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Rundvlees in rode wijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fragole al vino rosso
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Claressefilet met witte wijnsaus en Hollandse asperges
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met wijn-stroopsaus en vanille-appeltjes
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Hindenboutgebraad met cassissaus
0 min Hoofdgerecht
Bekijk recept