Hindengebraad met bosvruchten

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Laat het hindengebraad gedurende 2 u oppervlakkig ontdooien op kamertemperatuur (of ± 7 min. op ontdooistand in de microgolfoven). - Bereid de basis voor de saus: verwarm 1 eetl. olijfolie in een steelpan. Doe er de diepgevroren juliennegroenten in en laat ze eventjes stoven terwijl u omroert. Blus met de azijn en de witte wijn. Laat de saus tot 1/3 inkoken en voeg de wildfond toe, samen met de honing. Dek af en laat 15 min. koken op een zacht vuurtje. Zeef deze basissaus (druk het vocht goed uit de groenten). Leg het hindengebraad in een ovenschotel, schik er enkele nootjes boter op en zet het 15 min. in een voorverwarmde oven op 250 °C. Kruid met peper en zout en laat nog 30 min. verder braden op 180 °C. Haal het vlees uit de ovenschotel en laat het een 10-tal min. rusten in de uitgeschakelde oven. Maak de braadresten los met de basissaus en giet alles in een steelpan. Giet het vrijgekomen sap van de bosvruchten bij de saus, samen met 0,5 dl room. Laat goed doorkoken en bind met sausbinder. Dien op met gebakken appeltjes of gestoofd witloof en garneer met wat uitgelekte bosvruchten.

Hindengebraad met bosvruchten is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Wit bio brood, zure room en bosvruchten
Bekijk recept
Zoete schuimomelet met bosvruchtencompôte
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Smoothiebowl met bosvruchten en cacao
10 min
Bekijk recept
Panna cotta met chocolade en halfgare rode vruchten
35 min Nagerecht
Bekijk recept

Hindengebraad Met Wijnsaus
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hindengebraad met witloofbootjes in rozijntjessaus
0 min
Bekijk recept
Hindengebraad met frambozenbier
0 min
Bekijk recept
Hindengebraad in sausje van eekhoorntjesbrood
0 min
Bekijk recept