Hindensteaks op Luikse wijze

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding
(kan enkele uren vooraf): - Snij de wortelen en de selder in zeer kleine blokjes.
- Verhit 1 eetl. boter in een steelpan en doe er de stukjes selder en wortel in. Laat gedurende 2 min. al roerend stoven op een matig vuur. Blus met 200 ml wildfond en doe er het uienkonfijt bij, de rozijntjes, de perensiroop, het laurierblad en een snuifje tijm. Laat zonder deksel en op een matig vuur 10 min. sudderen, zodat de bereiding wat inkookt.
- Laat de hindensteaks oppervlakkig ontdooien (1 à 2 u op kamertemperatuur of 5 min. op ontdooistand in de microgolfoven).
Voorbereiding
(10 min.): Verhit 2 eetl. boter in een braadpan en bak het vlees op een hevig vuur gedurende 2 min. aan elke kant. Zet het vuur zachter en laat de steaks gedurende 1 à 2 min. verder bakken (het vlees moet nog rosé zijn). Haal het vlees uit de pan en hou het warm. Giet de rest van de wildfond in de pan, schraap de braadresten los en laat op een hevig vuur gedurende 2 min. inkoken. Voeg de groentebereiding toe en breng opnieuw aan de kook. Bind lichtjes met instantsausbinder. Breng op smaak met peper en zout. Afwerking Snij het vlees in schuine sneden en schik in waaiervorm op de borden. Schep er wat saus rond en serveer met gepocheerde halve peren met veenbessen en kroketjes of hertoginnenaardappeltjes.

Hindensteaks op Luikse wijze is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Hindensteak, vijgenchutney en gebakken krielaardappelen met rozemarijn
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Met nootjes gepaneerde hindesteak in 't paars en wit
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hindensteaks Op Luikse Wijze
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Hinde in een korst van selder
0 min
Bekijk recept