Kipsaté met koolsalade

4
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de kipfilets in de lengte in repen van 1/2 cm dikte, rijg ze per stuk aan een satéstokje. Roer 1 eetlepel olie door 75 ml woksaus en bestrijk de kipsateetjes hiermee dik.
  • 2 Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal 4 mooie grote Chinese koolbladeren los, snijd de rest in smalle repen. Snijd de banaan in plakjes. Klop een dressing van 2 eetlepels koude satésaus, 2 eetlepels woksaus en net zo veel water. Meng gesneden kool, komkommer en banaan met de dressing.
  • 3 Verhit een tafelgrill of ovengrill voor. Rooster de kipsateetjes aan beide kanten 4 minuten of tot het vlees gaar is. Verwarm de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg op elk bord een koolblad en schep de salade hierin. Schep er wat rijst bij en leg op elk bord 2-3 sateetjes. Schep er naar smaak satésaus over.

Kipsaté met koolsalade is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Beenhamtosti met koolsalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje pulled paddo's
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje vissticks met erwtenpuree & koolsalade
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kipsaté met pindasaus en geroosterde kokos
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipsaté met satésaus en uitjes
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipsaté met pinda-chilisaus
60 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nasi speciaal met kipsate
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept