Linke soep

4
55 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kruis de tomaten in, dompel onder in kokend water en ontvel. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • 2 Maak de paprika schoon en snijd in blokjes. Snipper de knoflook en ui. Verhit in een pan olie, fruit de ui en knoflook ca. 2 min. met komijn en koriander. Laat het mengsel op een bord afkoelen. Breng intussen het gehakt op smaak met peper, zout en cayennepeper. Draai kleine balletjes van gehakt.
  • 3 Breng in een soeppan 2 liter water aan de kook. Verkruimel de bouillontabletten erboven. Laat de gehaktballetjes in de bouillon glijden. Draai het vuur lager, zodat de bouillon net in beroering blijft. Voeg na 5 min. de tomatenblokjes, verse tomaat, paprika en uimengsel toe.
  • 4 Roer de rijst erdoor en laat in ca. 10 min. zacht worden. Breng de soep op smaak met zout en sambal en knip tenslotte de bieslook erboven fijn.

Linke soep is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Sunshine soep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Soep met pistou
35 min
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept

EEND MET WHISKY
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kersteend Met Whiskey
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept