Yoghurt-komkommersoep (cacik)

4
30 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Komkommer schillen, in lengte halveren en met theelepel zaadjes eruit schrapen. Komkommer in kleine blokjes snijden. Blokjes in vergiet doen, 1 theelepel zout erover strooien en komkommer ca. 15 minuten laten uitlekken. Komkommer afspoelen en droogdeppen met keukenpapier. Yoghurt in kom doen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Komkommer en munt erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout. Cacik tot gebruik in koelkast (minstens 30 minuten) koud laten worden.
  • 2 Cacik in vier schaaltjes of borden scheppen en olie erover druppelen. IJskoud serveren met Turks brood.

Yoghurt-komkommersoep (cacik) is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Cacik
10-20 min -
Bekijk recept
Cacik
10-20 min -
Bekijk recept
Cacik
10-20 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Cacik 1 (komkommer Met Yoghurt)
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Kip in yoghurt met mangochutney
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappels met Griekse yoghurt
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept