Kip met tomaten en honing

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Leg de stukken kip met de boter of olie, peper, zout, ui, knoflook, specerijen en tomaten in een grote pot. Met het deksel erop ongeveer l uur zachtjes laten koken, of tot de kip zo zacht is dat het vlees gemakkelijk van het bot getrokken kan worden. Regelmatig roeren en de kip keren.
- De kip eruit halen en de saus verder inkoken tot een sissende creme en de tomaten beginnen te karameliseren. Regelmatig roeren en erop letten dat de bodem niet gaat plakken of aanbranden. De honing erdoor roeren en de kip terug doen in de saus om door en door te verwarmen.
- De amandelen bakken in olie, als je die gebruikt, of ze met het sesamzaad in een droge koekepan of onder de grill roosteren. De kip warm opdienen, bedekt met de saus en gegarneerd met de amandelen en het sesamzaad.
- Dit heerlijke Marokkaanse gerecht ontleent z'n specifieke aroma aan de ladingen tomaten waarin het gekookt wordt, en aan de honing die er op het eind in gaat. Hoewel het misschien eleganter is de kip in haar geheel te koken en op te dienen, geef ik er de voorkeur aan ze in vieren te snijden, omdat dit ervoor zorgt dat het vlees goed doortrokken raakt van de saus.

Kip met tomaten en honing is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Brie-walnotentaartjes met honing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Malse kiprollade met honing-mosterdaus en salade
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme vijgen met geitenkaas en honing
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Croissant met honing en geroosterde amandelen
5 min
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept