Kipfilet gevuld met rivierkreeftjes

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Spinazie in porties 1-2 sec. in kokend water met zout dompelen en dan met koud water afspoelen. Spinazie droogdeppen. Bleekselderij ook 30 sec. onderdompelen en afspoelen. Kipfilets tussen plasticfolie leggen en (met vleeshamer) zo plat mogelijk slaan. Met zout en peper bestrooien en met spinazie en rivierkreeftjes beleggen. Kipfilets strak oprollen, met plasticfolie afsluiten. Nog 15 min. laten rusten. Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Oven voorverwarmen op 200 °C. Kiprolletjes uit folie nemen. In ovenbestendige pan 50 g boter lichtbruin laten worden. Kiprolletjes rondom aanbraden. Met deksel op pan in oven zetten. Kipfilets in ca. 8 min. gaar laten worden. Kiprolletjes uit pan scheppen (tot gebruik warm houden). Pan op hoog vuur zetten, scheutje water toevoegen en aanbaksels losroeren. Fond erbij gieten, op hoog vuur tot ca. 200 ml in laten koken. Rest van koude boter in blokjes snijden en met garde in gedeelten door fond kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. Rijst met bleekselderij mengen. Kiprolletjes in schuine plakken snijden en over vier borden verdelen. Rijst ernaast scheppen. Saus over en naast kipfilets schenken.

Kipfilet gevuld met rivierkreeftjes is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
Grapefruitcocktail
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met rivierkreeftjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme saffraanrijstsalade met rivierkreeftjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Paprikasoep met kipfilet en bieslookrijst
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipsalade met sappige mandarijnjes
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept