Bereiding
Voorbereiding (+/- 30 min.) - **Voor de coulis:** - Snij de rode paprika's doormidden en verwijder de zaadjes en de witte zaadlijsten. Bak de paprika's onder de grill van de oven, met de schil naar boven. Reken hiervoor 10 à 20 min. De schil moet zwart kleuren. Controleer regelmatig om te vermijden dat de paprika's volledig verkolen. Laat afkoelen in een papieren zak of in aluminiumfolie, zodat de paprika's niet uitdrogen. Zo kan u de paprika's gemakkelijk pellen. Snij de gepelde paprika's in stukken.
- Laat de look en de gehakte uien glazig worden in 4 eetl. olijfolie gedurende 3 à 4 min. Voeg de stukken paprika toe en laat 5 min. koken. Kruid met peper en zout. Mix alles fijn.
- **Voor de kip:** - Rits de tijmblaadjes van de takjes tot u 4 koffiel. tijm hebt.
- Bestrijk de kipfilets met olijfolie en bestrooi met verse tijm en paprika.
Voorbereiding (20 min.): - Bak de kipfilets op de barbecue gedurende 8 à 10 min. aan elke zijde (naargelang de dikte van de filets). Kruid met peper en zout.
- Voeg de room bij de paprikacoulis en verwarm op een hoek van de barbecue.
- Dien de kipfilets op met basmatirijst en gegrilde courgettes. Tip: - U kan de basmatirijst vervangen door een koude pastasalade gemengd met olijfolie en fijngehakt basilicum. - **Gegrilde courgettes** - Snij 2 courgettes in de lengte in vier. Strijk de courgettes lichtjes in met olijfolie en bak ze 5 à 6 min. op de grill.