Hammetje met pruimen van Steven Fontein

4
40 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Leg de hamlappen elk tussen twee velletjes plasticfolie en sla ze met een pan wat dunner. Meng de hamlappen met de wijnazijn, knoflook, peper, zout en de tijm. Laat het vlees even marineren.
  • 2 Verhit 1 eetlepel olie in een hapjespan en fruit hierin 1 gesnipperde ui en het pepertje 2 minuten. Bak de boerenkool 5 minuten mee.
  • 3 Fruit in een ander pannetje 1 ui in 1 eetlepel olie. Haal de pruimen uit de tuttifrutti (rest wordt niet gebruikt) en pureer de pruimen met de gefruite ui en wat peper en zout grof in de keukenmachine.
  • 4 Bestrijk een hamlap met mosterd. Leg daarop een plak ham en spreid de helft van de vulling erover uit. Rol het vlees om de vulling en bind het rolletje met keukentouw vast. Maak zo nog een rolletje. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en braad de hammetjes rondom bruin en gaar in ca. 20 minuten.
  • 5 Pureer de boerenkool met de geitenkaas in de keukenmachine. Spreid een vel filodeeg uit. Leg diagonaal een reep boerenkool op het deeg. Sla de punten van het deeg over de vulling en rol het deeg op. Herhaal dit met de andere vellen deeg. Verhit een laagje olie in een koekenpan en bak de boerenkoolkrokantjes in ca. 4 minuten gaar en krokant. Bak in een andere pan het vetspek zachtjes uit.
  • 6 Neem het vlees uit de pan, fruit de resterende ui in het bakvet. Voeg de balsamicoazijn toe en laat dit even flink koken. Breng op smaak met zout en peper.
  • 7 Snijd het vlees in plakken en rangschik ze op borden. Lepel er wat balsamicojus over. Snijd 4 krokantjes schuin door en leg ze tegen het vlees aan. Strooi de spekjes op het bord. Serveer de rest apart erbij.

Hammetje met pruimen van Steven Fontein is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Thais garnalenkoekje met avacodo-ijs en zoete chili van Steven<BR> &#009; Fontein
20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gekarameliseerde zalm met cr&#232;me van gegrilde broccoli van<BR> &#009; Steven Fontein
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Tonkatsu met sesamrijst en witlof van Steven Fontein
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tarte al djote
0 min
Bekijk recept

Hammetje met veenbessen, puree en cognacsaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Terrine van hammetje
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Snelle zuurkool met 4 soorten vlees
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hammetje op Normandische wijze
35 min Voorgerecht
Bekijk recept