1 Bak de plakken rauwe ham in een pan met antiaanbaklaag zonder boter of olie op hoog vuur bruin en knapperig. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
2 Snijd eerst de houtige onderkant van de asperges. Schil met een dunschiller de asperges een paar cm vanaf het kopje van boven naar beneden, helemaal rond. Voorkom dat het kopje afbreekt door er niet teveel druk op te zetten. Schaaf de asperges vervolgens met de dunschiller in de lengte in dunne plakken.
3 Breng de reepjes achterham met de slagroom aan de kook en laat op laag vuur 10 min. zachtjes doorkoken. Breng op smaak met peper en zout. Pureer de slagroom met achterham met de staafmixer tot een romige saus. Breng de melk aan de kook met peper en zout naar smaak en kook de aspergeslierten in 5-7 min. beetgaar. Giet ze af. Verdeel de asperges over 4 borden, leg de gebakken ham erop en bestrooi met de kaas. Serveer met de hamsaus.
Spaghetti van asperge met een romige hamsaus is een recept van Albert Heijn