1 Ui pellen en halveren. Helft in ringen snijden, andere helft fijn snipperen. Biefstukjes ca. 2 uur marineren in 2 dl wijn met uiringen. Peper halveren, zaadjes verwijderen en in reepjes snijden. Tomaat wassen en in stukjes snijden. Knoflook pellen en in plakjes snijden. Hazelnoten en pruimen grof hakken. In pan helft van boter verhitten. Uisnippers, peper en knoflook ca. 2 minuten bakken. Tomaat, hazelnoten, pruimen, tijm, piment, bouillontablet, 1 dl wijn en 1 1/2 dl water toevoegen. Saus ca. 15 minuten laten sudderen. Tijm uit pan nemen, saus met staafmixer gladpureren.
2 Vlees uit marinade nemen en droogdeppen. In pan rest van boter verhitten. Vlees in ca. 4 minuten rondom bruinbakken, uit pan nemen, bestrooien met zout en peper en in aluminiumfolie warm houden. Chocolade breken en in saus laten smelten. Saus zachtjes doorwarmen. Vlees en saus over borden verdelen. Serveren met gegratineerde aardappels en zuurkool.
Hertenbiefstukjes met chocoladesaus is een recept van Albert Heijn