Ontdooi en pel de scampi, maar laat het laatste staartsegment zitten.Maak een ondiepe snede op de rug en verwijder het darmkanaaltje. Spoel de pijlinktvisjes ruim met koud water, dep ze droog en kruid ze af met peper en zout. Stop de scampi in de inktvis zodat de staart eruit steekt Rijg per persoon drie gevulde inkt-visjes op de spiesen. In plaats van een houten of metalen spies kan je ook verse rozemarijntakken als spies gebruiken: verwijder de meeste blaadjes onderaan en laat alleen bovenaan een toefje zitten. Snipper de ui,detomaten,de teen-tjes look en de chorizo fijn. Verhit de olie en draai het vuur zachter.Voeg eerst de ui,dan de tomaat en tenslotte look, laurierbladen en chorizo toe en laat op een zacht vuurtje gaar stoven. Bak de brochettes tot de inktvis lichtjes kleurt. Dresseer de sla op de borden. Leg de brochettes op de borden en nappeer met de tomatensaus. ook lekker met pasta in plaats van salade.
Spiesjes van pijlinktvis en scampi in rijke tomate is een recept van Jerryke's Cuisine