- Kook de eieren 8 tot 10 minuten, spoel ze af met koud water en pel ze.
- Snij de korstjes van het brood en snij twee sneetjes in 4 reepjes of driehoekjes.
- Vul een hoge pan met de helft van de spinazie en laat deze slinken , doe er nu de andere helft van de spinazie erbij, roer goed door elkaar zodat het geslonken gedeelte van de spinazie bovenop komt te liggen . Laat nu alles goed slinken.haal de spinazie uit de pan en laat ze goed uitlekken.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de reepjes ,of driehoekjes brood aan alle kanten mooi bruin. Snijd de eieren in plakjes.
- Doe het derde sneetje brood ,de room, zout , peper, en ruim nootmuskaat in de spinaziepan breng het aan de kook en laat het brood zacht worden.
- Stoof hierin de spinazie nog even na .
- Serveer de spinazie op een voorverwarmde schaal, garneer met de plakjes ei en zet er de broodsoldaatjes er rechtop in."}}