Spinazie-zurkelroomsoep met Passendale

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding
- Snij het teentje knoflook en de ui in stukjes.
- Hak het bieslook zeer fijn.
- Rasp de kaas.
- Klop de eiwitten stijf.
- Meng de geraspte kaas met de bloem, het paneermeel, paprikapoeder, nootmuskaat, peper en zout, het eigeel, het fijngehakte bieslook en de stijfgeklopte eiwitten.
Voorbereiding
(20 minuten) Bak de stukjes ui en knoflook al roerend in de hete boter. Voeg de diepgevroren spinazie toe met de bouillonblokjes, 7 dl water en 1 eetlepel kruidentuiltje. laat 15 minuten koken. Maak ondertussen de kaashapjes. Verdeel de kaasmengeling met een koffielepel in hoopjes op een beboterde bakplaat. Laat 10 min. bakken in de voorverwarmde oven op 200°C tot de kaashapjes goudbruin zijn. Voeg de zurkel en de room toe aan de soep. Mix en voeg naar smaak melk toe. Laat de soep nog even goed warm worden. Afwerking Dien onmiddellijk op en schep in elk bord enkele kaashapjes. Tip De kaashapjes kan u al vooraf bakken. Op het moment zelf warmt u ze even op in de oven of gedurende enkele seconden in de microgolfoven. U kan deze kaashapjes ook als warm aperitiefhapje opdienen.

Spinazie-zurkelroomsoep met Passendale is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Geitenkaasflapjes met rauwkostsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Croque Passendale
5 min
Bekijk recept
MINI BOUCHEES MET PASSENDALE KAAS
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mini bouchées met Passendale-kaas
20 min
Bekijk recept

Spinazie met pesto-kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)
1 uur-
Bekijk recept
Linzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazie
Lunchgerecht
Bekijk recept
Spinazie met spek & aardappel uit de oven
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept