Schil de peertjes maar laat de steeltjes zitten. Doe de peertjes in een pan met de wijn, de bessenjenever, het kaneelstokje en de suiker. Breng dit aan de kook en laat de peertjes op een heel laag vuur in ongeveer 1.5 uur gaar stoven, met het deksel op de pan. Maak in een kommetje een papje van het zetmeel met een scheutje water. Haal de peertjes uit het vocht en bind het vocht met het aardappelzetmeelmengsel. Halveer de peertjes en verwijder de klokhuizen met een lepeltje. Maak op de borden een spiegel van saus en druppel daar in een cirkel de yoghurt op. Trek een prikker door de yoghurtdruppels, zodat je mooie figuurtjes krijgt. Leg op elk bord in het midden van de saus een half peertje met de bolle kant naar onderen. Schep er een bol ijs op en plaats de andere helft van het peertje er bovenop. Garneer elk bord met een kaneelkoekje en serveer direct
Stoofpeertjes met kaneel-stoofpeertjesijs is een recept van Jerryke's Cuisine