Stoofpeertjes met kaneel-stoofpeertjesijs

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de peertjes maar laat de steeltjes zitten. Doe de peertjes in een pan met de wijn, de bessenjenever, het kaneelstokje en de suiker. Breng dit aan de kook en laat de peertjes op een heel laag vuur in ongeveer 1.5 uur gaar stoven, met het deksel op de pan. Maak in een kommetje een papje van het zetmeel met een scheutje water. Haal de peertjes uit het vocht en bind het vocht met het aardappelzetmeelmengsel. Halveer de peertjes en verwijder de klokhuizen met een lepeltje. Maak op de borden een ‘spiegel’ van saus en druppel daar in een cirkel de yoghurt op. Trek een prikker door de yoghurtdruppels, zodat je mooie figuurtjes krijgt. Leg op elk bord in het midden van de saus een half peertje met de bolle kant naar onderen. Schep er een bol ijs op en plaats de andere helft van het peertje er bovenop. Garneer elk bord met een kaneelkoekje en serveer direct

Stoofpeertjes met kaneel-stoofpeertjesijs is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Stoofpeertjesijs
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept

Pasta met schnitzelreepjes en kaassaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept
Peer met amandelschaafsel
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Stoofperen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept