Stoofpotje van kapoen en eendenlever

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Giet drie liter water in een grote stoofpan. Voeg de kippenbouillon, de ui, de fijngesneden selderijstengel en de peterselie toe en kruid met peper en zout. Breng aan de kook. Leg de kapoen in de bouillon en leng indien nodig aan met water tot de kapoen volledig ondergedompeld is. Zet het vuur lager zodra de bouillon kookt en plaats het deksel op de stoofpan. Laat gedurende anderhalf uur sudderen. Maak intussen de groenten schoon en spoel ze. Snij de knolselder in blokjes en de hak de selderij fijn. Schep na anderhalf uur pruttelen 1 liter bouillon uit de stoofpan en giet de bouillon in een steelpan. Leg de eendenlever in de stoofpan en laat gedurende een halfuur verder koken. Breng de bouillon in de steelpan aan de kook en kook er vervolgens de groenten afzonderlijk in tot ze beetgaar zijn. Hou de groenten warm. Laat de kapoen uitlekken eenmaal hij gaar is, en snij hem in plakjes, net als de eendenlever. Schik de kapoen en de eendenlever op een dienschotel en dresseer er de groenten rond. Bedruip met een beetje ontvette bouillon en werk af met de fijngesneden truffel.

Stoofpotje van kapoen en eendenlever is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van champignons uit de Gascogne streek
35 min
Bekijk recept
Bord met ganzenlever
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zalmtartaar met eendenlever
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade folle
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Stoofpotje met prei, ham en zachtgekookte eieren
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje van gehaktballetjes met gepocheerde eieren
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje van schorseneren en winterpenen
30 min-
Bekijk recept
Lamsstoofpot met kweeperen
1 min Hoofdgerecht
Bekijk recept