Stoofpotje van lamsvlees, Brabantse groenten en ge

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schroei het vlees in hete olie dicht. Kruid met peper en zout. Schep wat olie uit de pan om het gerecht niet te vet te maken en doe er de gehakte uien en de knoflook bij. Laat wat kleuren en bestrooi met bloem. Prepareer de groenten, terwijl bloem, uien en vlees op laag vuur verder kleuren. Snipper wortel en witloof, draai de raapjes en de aardappelen in olijfvormpjes, blancheer de zilveruitjes en de spruitjes. Overgiet het vlees met gueze en voeg het bosje kruiden en de wortelen toe. Karameliseer* de raapjes, het witloof en de uitjes in boter en bloemsuiker en doe ze dan ook in de pot. Voeg daarna de aardappelen toe en wanneer het vlees begint te garen, ook de spruitjes. Controleer de smaak van de saus. Dien op en bestrooi vlak voor het serveren met gehakte peterselie. * Karameliseren dient om te kleuren en om de toch wat bittere smaak in de geuze te neutraliseren. Zo blijft alleen het heerlijke bierparfum over.

Stoofpotje van lamsvlees, Brabantse groenten en ge is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scholpakketje met paddenstoelen schol scholfilet sjalotje paddenstoelen kruidenboter stokbrood witte wijn
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Traditionele boerenkoolstamppot
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met pesto, garnalen en tomaatjes
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Stoofpotje met prei, ham en zachtgekookte eieren
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje van gehaktballetjes met gepocheerde eieren
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje van schorseneren en winterpenen
30 min-
Bekijk recept
Lamsstoofpot met kweeperen
1 min Hoofdgerecht
Bekijk recept