Voorbereiding - Snij de prei in flinterdunne ringen.Voorbereiding (20 min.) Smelt 2 eetl. boter in een kookpan. Doe er de preiringetjes bij en laat 2 min. al roerend stoven. Strooi er de suiker over en laat nog even bakken terwijl u verder omroert. Giet er beetje bij beetje 1,5 dl Passendale bij. Kruid met peper, zout en een snuifje tijm. Laat 15 min. stoven met het deksel schuin op de pan. Neem indien nodig het deksel van de pan gedurende de laatste minuten om het vocht te laten verdampen. Smelt intussen 1 eetl. boter in een brede pan en leg er de diepgevroren staartvis in. Dek af en laat 10 min. sudderen op een matig vuur. Voeg de rest van het bier en de room toe en laat de vis nog enkele minuutjes gaar worden. Neem de vis uit de pan en laat de saus indien nodig nog even inkoken op een hevig vuur. De saus moet lichtgebonden zijn. Afwerking Maak op elk bord een bedje van de gekonfijte prei en schik er een stuk vis op. Lepel er een beetje saus over en dien op met een sneetje brood of minibroodjes. Tip Voor een feestelijke versiering: snij een stuk prei (3 cm) in de lengte in dunne sliertjes. Bak ze goudbruin in hete frituurolie. Schik enkele sliertjes bovenop de vis.
Staartvis met gekonfijte prei en Passendale is een recept van Jerryke's Cuisine