Stamppot boerenkool

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Rooster de pinboompitten lichtbruin in een droge koekenpan. Kook de aardappelen in een bodem water met zout in circa 20 minuten gaar. Verhit de olie en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de boerenkool toe en bak die 5 minuten, steeds omscheppend, mee. Voeg 1,5 dl heet water toe en kook de groente gaat in ca. 20 minuten. Giet de aardappelen af en stamp ze met de melk en de boerenkool fijn. Schep de spekjes erdoor en doe het geheel in een ingevette vuurvaste schaal. Beleg de stamppot met de plakjes mozzarella, de olijven en de pijnboompitten. Laat de kaas onder een hete grill in ca. 5 minuten smelten en lichtbruin kleuren. Tip: In plaats van spekjes kun je natuurlijk ook blokjes ham, salami of chorizo gebruiken.

Stamppot boerenkool is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met boerenkool en gedroogde tomaat
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerenkoolpasta met kipsaucijs
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roerei met paprika en boerenkool
15 min
Bekijk recept
Traditionele boerenkoolstamppot
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekoolstamppot met rundervinken
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stamppot kropsla met geitenkaas
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie-tomaatstamppot met runderworstjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept