Spie van leng met mousseline van bloemkool en crem

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Snijd de lengfilet in 12 stukken.. Snijd 12 plakjes van de courgette. Snijd de sjalot in 4 en trek ze in 3 plakjes.
- Steek op een spie eerst een plakje sjalot, dan een stuk leng, daarna een plakje courgette en herhaal dit driemaal.
- Snijd 10 zwarte olijven in vier en mix ze met een eetlepel bouillon, 1/2 teentje look en 2 eetlepels room. Passeer door een puntzeef en warm op in een sauspannetje.
- Snijd de bloemkool in stukjes en kook ze gaar in de resterende bouillon met een geutje room tot een smeuige massa. Mix alles en kruid met zeezout, nootmuskaat en peper.
- Snijd de zoete aardappel in fijne plakjes en frituur ze een 3-tal minuten op 180°C tot krokante chips.
- Bak de brochettes in een tefalpan mooi bruin en laat ze verder garen onder deksel.
- Plaats de bloemkoolmousseline met behulp van een ring op het bord, schik er de brochette op en lepel de saus er rond.. Garneer met bieslook, de zoete aardappelchips en het eetbaar viooltje.

Spie van leng met mousseline van bloemkool en crem is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

aardbij met ijs crem
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Victoriabaarsschotel
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle Met Zalmforel
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige Mosterdsoep
20-30 min -
Bekijk recept

Visbrochetten Met Kreeftensaus
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
bladerdeeg hapje met brie en abrikose compot
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salsa van witloof met sinaasappel en brie
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappel met garnaalslaatje
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept