Subtropische schnitsel

2 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Splits de eierdooier van het eiwit in 2 kopjes en schenk de geroerde dooier uit in een plat bord. Strooi paneermeel op een tweede plat bord. Pel de bananen, haal ze door de eierdooier en wentel ze door het paneermeel. Laat de ananas in een zeef uitlekken en vang 2 eetlepels sap op. Verhit olie of vet in een 180°C friteuse. Verhit boter in een grote koekenpan en laat het vlees ongeveer 3 minuten aan elke kant gaar en bruin bakken. Verwarm ondertussen een schaal voor om het vlees achteraf op te leggen. Bak de bananen goudbruin in de friteuse, met 2 tegelijk gedurende 1 minuut. Laat ze uitdruipen in een vergiet. Bak de schijven ananas aan elke kant 1 minuut in boter of olie. En leg ze daarna bovenop het vlees. Roer het ananassap en 2 eetlepels heet water door het bakvet en giet een kwart van die mix over het vlees. De rest kunt u kwijt in een sauskom. Leg de bananen naast het vlees. Versier het gerecht met enkele rode besvruchten zoals aardbeien, braambessen, frambozen of rode besjes.
Voorbereiding
stijd: 10 minuten
Voorbereiding
stijd: 20 minuten

Subtropische schnitsel is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Schnitzel Met Pindarijst
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zwitserse Schnitzel
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Subtropische Schnitzels
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept