Pel de uien en snij ze fijn. Besmeer de sneden oud brood met de mosterd. Bruin het vlees in kleine hoeveelheden in de helft van de boter met de olie. Als alle vlees gebruind is en het vet van het aanbraden weggegooid, glaceer je de uien in de rest van de boter, met de kruiden. Voeg het gebruinde vlees toe en laat enkele minuten op hoog vuur pruttelen. Voeg dan het bier toe en dek af. Na een tiental minuten, leg je het brood met de mosterd bovenop het vlees. Laat op een zeer laag vuur verder stoven tot het vlees gaar is. Dit duurt toch wel een uur, langer als het taai vlees is. Jammer genoeg is veel stoofvlees een beetje te vers en te mals. Laat afkoelen en een nacht trekken op een koele plaats. De volgende dag nog twintig minuten opwarmen en nastoven en het vlees hoort boterzacht te zijn. Als dit niet meteen lukt, kan het zijn dat je nog wat vocht moet toevoegen, droog gaart het vlees niet goed. Dit serveer je natuurlijk met frietjes, maar het kan ook met brood of gekookte aardappelen.