verhit de boter in een stoofpot en laat het stoofvlees (in porties) rondom mooi bruin bakken haal het vlees uit de pan en voeg eventueel nog een beetje boter toe, laat de in ringen gesneden uien gedurende enkele minuten stoven het vlees opnieuw in de pot doen en bestrooien met de bloem, al roerend even laten bakken giet het flesje bier bij het vlees (opgelet: langzaam en langs de rand van de pot, zodat de koude vloeistof niet onmiddellijk met het vlees in aanraking komt) en kruid met het kruidentuiltje, laurier, peper en zout zet het deksel op de stoofpot en laat 1 uur zachtjes sudderen voeg dan de in stukken gesneden wortel toe, roer om en laat nog 1 uur verder (zachtjes) sudderen voeg na het stoven de Luikse siroop toe en de ciderazijn en roer goed tot de siroop volledig gesmolten is zet koel weg tot ’s anderendaags serveren met frietjes of puree
Stoofvlees met Chimay en Luikse siroop is een recept van Jerryke's Cuisine