Stoofvlees met kriekjes en abdijbier

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

liefst de dag voordien - Snij de uien in halve maantjes. Verwarm 2 eetl. boter in een grote kookpan en laat er de uimaantjes in stoven op een zacht vuur (niet laten kleuren) gedurende 5 à 10 min. Schep geregeld om. Haal ze uit de pan en doe er de rest van de boter in. Kleur het vlees goudbruin aan alle kanten. Doe er de gebakken ui weer bij. Strooi er het kruidentuiltje over, voeg er de mosterd bij en giet er het bier langzaam in. Schep om en laat afgedekt zachtjes sudderen gedurende 1 u. Voeg het kriekensap uit de bokaal toe en laat nog 30 min. sudderen. Voeg de krieken en de kriekenconfituur toe en laat nog 5 à 10 min. verder sudderen. Schep voorzichtig om. Zet koel weg. Op het moment zelf verwarmt u de pan op een zacht vuur en u bindt naar smaak lichtjes met instantsausbinder. Kruid indien nodig met peper en zout. Serveer met frieten.

Stoofvlees met kriekjes en abdijbier is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

varkenshaasje in abdijbier
90 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaasje met Ardense hesp in abdijbier
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Blinde vinken met Achels abdijbier
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rundvlees In Abdijbier
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sappig Italiaans stoofvlees
20 min-
Bekijk recept
Griekse stoofschotel
Bekijk recept
Klassiek stoofvlees met rode wijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidig stoofvlees met rodewijnboter
115 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept