Stoofvlees met pruimen

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Zet de pruimen de avond voordien te weken in de cognac.
- Schil de ui. Maak de prei en de wortelen schoon. Snij de groenten in ringen.
- Verhit de boter in een stoofpan. Bak het vlees kort aan. Lefg het op een bord. Bak de groenten aan in dezelfde vetstof.
- Overgiet met de rode wijn. Voeg het vlees toe, het takje tijm en het laurierblad. Zout en peper.
- Zet het deksel op de pan. Laat 2 uur sudderen op laag vuur. Voeg nu en dan wat water bij het vlees.
- Voeg de pruimen en de cognac toe. Laat nog 15 min. sudderen.
- Indien gewenst, bind de saus met een halve koffielepel aardappelmeel, in water opgelost, en dien dadelijk op.

Stoofvlees met pruimen is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Zoetkruidig varkensvlees
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige mini-oliebollen
115 min-
Bekijk recept
Romige vanillevla met pruimencompote
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Toastjes met foie gras en pruimencoulis
Snack
Bekijk recept

Sappig Italiaans stoofvlees
20 min-
Bekijk recept
Griekse stoofschotel
Bekijk recept
Klassiek stoofvlees met rode wijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidig stoofvlees met rodewijnboter
115 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept