Stoofvlees op Vlaamse wijze

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pel en snipper de uien. Snijd de rundervlees in blokjes van 2 x 2 cm. Verhit de boter in een grote braadpan, bak het vlees op hoog vuur in +/- 5 minuten rondom bruin en bestrooi het met zout en peper. Neem het vlees dan met een schuimspaan uit de pan. Fruit de uien +/- 3 minuten in het achtergebleven bakvet. Voeg de suiker en de bloem toe en bak die +/- 1 minuut zachtjes mee. Voeg de azijn, het bier, het laurierblad, de kruidnagel, de tijm en het vlees toe. Laat het mengsel aan de kook komen en laat het op heel zacht vuur +/- 1 uur zachtjes stoven. Verwijder intussen de korstjes van het brood en besmeer het brood met mosterd. Leg het met de mosterdkant op het vlees en laat het +/- 30 minuten mee sudderen. Schep het vlees om, zodat het brood het vleesmengsel gaat binden. Stoof het in +/- 1 1/2 uur verder zachtjes gaar.

Stoofvlees op Vlaamse wijze is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Sappig Italiaans stoofvlees
20 min-
Bekijk recept
Griekse stoofschotel
Bekijk recept
Klassiek stoofvlees met rode wijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidig stoofvlees met rodewijnboter
115 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept