kruimeldeeg bloem + suiker + zout mengen de in stukjes gesneden boter in het mengsel strooien 1 eierdooier toevoegen alles zeer vlug vermengen 1,5 uur laten rusten kort kneden en uitrollen rol de kruimeldeeg uit en duw in de taartvorm prik met een vork neem een beetje melk, voeg de vanillepoeder + de suiker erbij, loskloppen de rest van de melk koken, koud papje toevoegen roerend aan de kook brengen smeer de nog hete pudding uit over het deeg in de taartvorm schil de peren, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in plakjes stoof de plakjes peer en de pruimen even aan in wat boter op een zacht vuurtje leg de stukjes fruit op de pudding en laat de rand vrij streusel meng hiervoor de suiker, amandel poeder, de bloem en het zout smelt de boter, giet de gloeiend hete boter over het streusel mengsel, zodat er een fijne, brokkelige massa ontstaat laat het mengsel in de koelkast goed afkoelen en op stijven strooi het streuselmengsel, zodra het goed koud geworden is, over de vruchten bak de taart gedurende ongeveer 20 minuten in de oven op 170°C haal de taart uit de oven, haal ze uit de vorm en laat afkoelen op een rooster werk af met bloemsuiker
Streuseltaart met pruimen en peertjes is een recept van Jerryke's Cuisine