Kook de strikjes 9 minuten in ruim kokend water. Verdeel de broccoli in kleine roosjes, snijd de steel in kleine blokjes, kook de broccoli 7 minuten, giet ze af en pureer ze. Verwarm de oven voor op 175°C. Fruit het gesnipperde sjalotje in de boter. Roer alle bloem er ineens bij, laat die even garen en voeg dan al roerend bij beetjes de melk toe, zodat een gebonden saus ontstaat. Scheid de eierdooiers met een eierscheider van het eiwit en roer de dooiers stuk voor stuk bij de saus. Snijd de kaas in kleine blokjes en roer die met de strikjesmacaroni en de broccolipuree bij de saus. Klop de eiwitten heel stijf en spatel ze luchtig door de 'saus'. Vet een grote soufflévorm in en schep de massa erin. Schuif de soufflé iets onder het midden in de oven en bak hem in 50-60 minuten gaar en goudbruin. Open de oven niet tijdens het bakken. Tip: Vervang de broccoli door 250 gr (verse of ingeblikte) witte asperges (gepureerd) en 250 gr kortgekookte in stukjes gesneden groene asperges. Vervang de kaas door geraspte jongbelegen kaas. Voeg eventueel extra 100 gr kleingesneden gerookte zalmsnippers toe.