Stroganoffgehaktballetjes met macaroni

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de macaroni in een grote pan kokend water met zout beetgaar. Giet de pasta af en houd hem warm. Meng met je handen gehakt, knoflook en wat zout en peper in een kom. Draai balletjes van 2 el gehakt. Meng bloem, paprikapoeder en versgemalen peper in een diep bord. Rol de gehaktballetjes erdoor. Verhit de olie en de helft van de boter in een koekenpan. Bak de gehaktballetjes in gedeelten goudbruin. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Smelt de rest van de boter in de pan en fruit de ui. Voeg de champignons toe en laat ze gaar worden. Roer tomatenpuree, mosterd, wijn en bouillon erdoor. Doe de balletjes terug in de pan en breng de saus langzaam aan de kook. Zet het vuur laag en laat de saus 5 min. pruttelen; roer af en toe. Breng op smaak en roer de zure room erdoor. Serveer de balletjes met de pasta en bestrooi ze met de peterselie. Eet smakelijk!

Stroganoffgehaktballetjes met macaroni is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Mac 'n cheesemuffins met bloemkool & kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mac 'n cheese met broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Macaroni met bloemkool en kaas uit de oven
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kibbeling met romige worteltjesmacaroni
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept