Struisvogelfilet met ananas

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil en snij de ananas in sneetjes van 1 cm dik. Bestrooi ze met mignonettepeper en laat ze langs elke zijde goudbruin worden onder de grill. Bewaar warm. Laat in een braadpan 20 g boter zachtjes smelten, en schroei hierin de struisvogelfilets, 1 min. langs elke zijde. Laat nog 2 tot 5 min. braden, breng op smaak met peper en zout. Zet opzij. Verwijder het bakvet, en bak het spek in dezelfde pan. Ontdooi met de wijn en de kalfsfond, laat het meeste vocht verdampen. Voeg dan al roerend, de resterende, in klontjes gesneden boter toe. Breng opnieuw op smaak met peper en zout. Schik de struisvogelfilets op warme borden, garneer met de sneetjes ananas en overgiet met de saus. Serveer met rijst of Ebly koren. * Voor het ontdooien van de pan kan u, i.p.v. wijn, ook ananassap gebruiken.

Struisvogelfilet met ananas is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tropische kip salade
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Christer’s Struisvogelcarpaccio met ‘Artichokes Romana’
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Struisvogelfilet met boter-kappertjessaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Struisvogelfilet
0 min
Bekijk recept
Struisvogelfilet Tandoori
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept