Baby everzwijn met jefkes in rode wijn en dooierzw

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de peertjes, haal het klokhuis er langs onderen uit. Pocheer ze 10 tot 15 minuten in de wijn met honing, suiker, munt, kaneel, kruidnagel en laurier. Laat ze in het vocht afkoelen. Borstel de dooierzwammen proper. Bak de zwammen kort in hete boter. Kruid met peper en zout en houd warm. Bak het vlees : korst het langs beide zijden. Kruid met peper en zout, en laat verder 2 tot 3 minuten garen. Laat even rusten. Verwijder het bakvet en deglaceer de pan met wildfond. Laat tot de helft inkoken. Voeg de vlierbessenstroop toe, laat even inkoken en bind de saus met stukjes koude boter. Bind indien nodig nog wat met maiszetmeel. Snijd het vlees in plakjes van 2 cm. Schik dooierzwammen en een peertje op een bord. Verdeel wat saus op het bord, schik daarop 3 stukjes vlees. Dien op met gebakken aardappelnootjes en wat takjes groen zoals munt of peterselie.

Baby everzwijn met jefkes in rode wijn en dooierzw is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker


Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle aardbeienshake (baby 10-12 maanden)
10 min Nagerecht
Bekijk recept
In ham gewikkelde courgettestaafjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kalfsentrecote met rucolasalsa en gekarameliseerde tomaatjes
1u30 min
Bekijk recept