Meng het gehakt met de eieren en het paneermeel. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Rol gehaktballetjes van een pingpongbal groot. Snipper de ui fijn. Breng een ruime pan water aan de kook. Leg er de balletjes in en laat ze garen (± 3 à 5 min., de balletjes zijn gaar als ze komen bovendrijven). Zorg dat het water net onder het kookpunt blijft, zo zijn de balletjes goed mals. Schep ze uit de pan en laat wat uitlekken. Smelt intussen 2 eetl. boter in een kookpot en doe er de gesnipperde ui in. Laat op een zacht vuur smelten gedurende ± 3 min. (niet kleuren). Strooi er de bloem over en laat al roerend even bakken. Meng er de tomatenpassata onder en voeg het blokje kippenbouillon en ± 3 dl water toe. Kruid met tijm en laurier. Laat zachtjes 10 min. sudderen. Verwijder tijm en laurier en mix de saus. Breng indien nodig op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Meng de balletjes onder de saus. Dien op met puree of pasta.