Banaan-yoghurtijstaart met pistachenoten en passie

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bekleed een cakeblik van 1 liter inhoud met plasticfolie en zet het 15 minuten in de diepvries. Pel de banaan en prak hem met een vork. Meng hem met de yoghurt, mascarpone en zoetstof tot een gladde massa. Schep het vruchtvlees uit de passievruchten bij het yoghurtmengsel en roer de limoenrasp erdoor samen met het sap en de noten. Klop de eiwitten tot stijve pieken en spatel ze door het yoghurtmengsel. Schep dit in de vorm en strijk de bovenkant glad. Zet het ijs 4 uur of een nachtje in de diepvries tot het stevig is. Laat de vorm voor het serveren 10-20 minuten op kamertemperatuur staan om wat zachter te worden. Stort het ijs op een snijplank, verwijder de folie en snijd het ijs met een warm mes in plakken. Leg die op borden en garneer ze met pistachenoten en desgewenst lepels passievruchtvlees.

Banaan-yoghurtijstaart met pistachenoten en passie is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Mara Grimm shakshuka (tomatenstoof met ei & venkel)
35 min
Bekijk recept
Meergranentosti met rookvlees
15 min
Bekijk recept
Picknickbol met tonijn
20 min
Bekijk recept
Cuarenta y tres met passievrucht
10 min - Nagerecht
Bekijk recept

Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept
Ontbijtcake met noten en banaan
15 min
Bekijk recept
Panna cotta van chocolade met banaan
45 min Nagerecht
Bekijk recept