Barolorisotto met witloof en kastanjes

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Versnipper sjalot + ui + witloof + look + kastanjes in brunoise. Stoof dit samen met de gedroogde pepertje in olijfolie tot het witloof al dente is. Maak de risotto volgens het basisrecept met de kokende wildbouillon + goed opgewarmde wijn en laat 15 min. garen. Voeg 5 min. voor het einde van de kooktijd de witloofragout toe. Als de risotto al dente is, alles emulgeren (la mantecatura) met een scheut goede olijfolie + de parmezaanse kaas. Smakelijk. Een barolowijn is geen goedkope wijn (vanaf +/- € 22) maar wil je een goede risotto is deze onontbeerlijk. Met een goede Amaronewijn kan dit recept ook.

Barolorisotto met witloof en kastanjes is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Charlotte met kastanjes
Nagerecht
Bekijk recept
Haasspiesjes op kool met kastanjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Dim sums met garnalen en waterkastanje
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Lichte mousse met chocolade en kastanjes
20 min Nagerecht
Bekijk recept