Baskische zeetong

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Zet de oven op 170 graden C. Pel en ontpit de tomaten. Maak de tomaten concessie. Schil de sjalotjes en knoflook en hak ze samen fijn. Snij de ham in Bruneise, was de paprika, haal er pitjes en zaadlijsten uit en snij ze in julienne. Beboter met 30 gram boter een grote ovenvaste schaal. Bedek de bodem met paprika, sjalot, knoflook, ham, zout en peper. Leg hier bovenop de tong. Geef er de wijn over en breng de zaak op het vuur aan de kook. Zet de schaal daarna 8 minuten in de oven. Leg de tongen op een voorverwarmde dienschaal en houd ze warm. Giet het garnituur in een pannetje en reduceer het tot 2/

3. Smelt 100 gram boter. Zet de saus van het vuur. Klop de eidooiers los en roer ze voorzichtig door de saus. Klop en dan bij beetjes met de garde de gesmolten boter door. Controleer de smaak en corrigeer die eventueel. Geef deze saus over de tongen en serveer. Als U flink bent zet U de schaal nog heel even onder de salamander. Kijk echter uit want de saus schift snel.

Baskische zeetong is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Zeetong met kurkuma en slaatje van tomaten, peterselie, koriander en nootjes
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Florida Zeetong
0 min
Bekijk recept
Duo van zeetong en nieroogkreeftjes met groententa
0 min
Bekijk recept
Gegrilde Zeetong Met Gestoofte Groenten En Saffraan Risotto
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Baskische kip met chorizo
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskoteletjes met Baskische saus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Baskische piperade en knapperige bayonneham
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnenbouten op Baskische wijze
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept