Bavarois van amandelen en Galia-meloen

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng de melk aan de kook,samen met het amandelpoeder en de suiker. Laat dit enkele uren trekken. Leg de gelatineblaadjes 10 minuten in een beetje koud water.Filter de amandelmelk en neem er enkele eetlepels uit die je aan de kook brengt om er de uitgewrongen gelatine in op te lossen.Voeg dit bij de amandelmelk.Klop de verse room tot stevige slagroom en meng dit door de melk.Verdeel deze mengeling over 4 kommen of ovenschaaltjes. Laat het dessert enkele uren in de koelkast staan (idealiter bereid je dit dessert de avond voordien).Voordat je het dessert opdient,grill je de amandelen enkele minuten in de oven.Snijd de gekoelde meloen in fijne schijfjes.Haal de bavarois uit de vorm op 4 dessertborden,strooi er geroosterde amandelen over en leg er schijfjes meloen rond. Een tip: Om de bavarois gemakkelijker uit de vormen te halen, dompel je de vormen eventjes onder in een beetje warm water.

Bavarois van amandelen en Galia-meloen is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Tropische kip salade
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerse vruchtensoep
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Watermeloen met kaas en munt
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Meloenvla met gember
10 min Nagerecht
Bekijk recept

Bramenbavarois met kaneelroom
305 min- Nagerecht
Bekijk recept
Aardbeien charlotte
60 min-
Bekijk recept
Bessenbavarois
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Tuinerwtenbavarois
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept