béarnaisesaus 1

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 1/2 dl droge witte wijn, 4 el witte wijnazijn, 2 fijngehakte sjalotten, 15 gr gehakte dragon en 15 gr gehakte kervel inkoken tot er ongeveer 2 el vloeistof over zijn. De vloeistof zeven, de kruiden goed uitdrukken. 3 eidooiers toevoegen en au bain-marie kloppen tot het mengsel dik begint te worden. Beetje bij beetje ± 200 gr koude boter in blokjes gesneden door het dooiermengsel roeren (nog steeds au bain-marie) tot de saus gaat binden. Een beetje citroensap, 2 tl fijngehakte dragon en 2 tl fijngehakte kervel door de saus roeren.

béarnaisesaus 1 is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde karbonade met bearnaisesaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ribeye met bearnaisesaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Entrecote met bearnaisesaus en groene salade
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige bearnaisesaus
15 min - Bijgerecht
Bekijk recept