Bechamel saus

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bereid eerst een witte roux door 25 gram van de boter en de bloem bij een matige hitte en onder voortdurend roeren in een pan met dikke bodem te vermengen. Hierdoor wordt de melige smaak van de bloem geëlimineerd. Laat het mengsel afkoelen. Roer de melk beetje bij beetje door de roux tot een glad geheel is ontstaan en breng de saus aan de kook. Fruit de ui op een laag vuur in de rest van de boter, zonder hem bruin te laten worden en voeg er daarna tijm, zout, peper en geraspte nootmuskaat aan toe. Voeg het mengsel aan de saus toe en laat alles 1 uur zachtjes koken. Als de saus te dik dreigt te worden voeg dan melk of water toe tijdens het koken. Zeef de saus door een fijnmazige zeef.

Bechamel saus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Luikse balletjes met zoete saus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met mosterdsaus
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Herfst flaugnarde met abrikozensaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept

Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mac 'n cheesemuffins met bloemkool & kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gratin van aubergine en seitan
Voorgerecht
Bekijk recept
Croque madame met broccolisoep
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept