Beenham met aardappelpuree

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Neem de beenham 30 min. van tevoren uit de verpakking. Leg de beenham in een ovenschaal en braad hem in een voorverwarmde oven (180 °C) in ± 35 min. mooi bruin en gaar. Schil de sinaasappels dik, snijd de partjes tussen de vliezen uit en vang het uitlekkend sap op. Snijd de witlof in de lengte in lange dunne repen. Bak de spekjes in een droge koekenpan knapperig uit. Klop een dressing van de olie, het opgevangen sinaasappelsap, het limoensap en peper en zout naar smaak. Maak de puree klaar. Schep de sinaasappelpartjes met de witlof, de spekjes, de dressing en de walnoten door elkaar. Snijd de ham in plakken en serveer met de puree en de salade. Garneer met de rozemarijn.

Beenham met aardappelpuree is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelpuree
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Stamppot kropsla met geitenkaas
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Andijvieomelet met beenham en kaas
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Muffins met ham, erwten en munt
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Beenhamtosti met koolsalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roomboter amandel-notenstol met beenham en kaas
10 min
Bekijk recept