Beierse vla

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Leg de gelatineblaadjes gedurende 15 minuten in koud water. Breng ondertussen de melk aan de kook. Klop de eidooiers met suiker tot ze stijf worden en er 'lintjes' ontstaan Haal de melk van het vuur. Voeg het mengsel van de eidooiers en de suiker toe aan de melk. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ook deze toe. Zet de pan terug op het vuur, en houd warm. Klop ondertussen de room op tot een schuimige massa. Niet stijfkloppen, dan krijg je slagroom. Breng de melk over in een koude schaal. Laat het geheel wat opstijven, en meng er dan de opgeklopte room onder. Giet over in kleine potjes of schaaltjes en laat opstijven. Tip: Deze vla kan je op smaak brengen zoals je wenst; met chocolade, aardbeiencoulis, munt, ......

Beierse vla is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Crema catalana
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Romige vanillevla met pruimencompote
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Meloenvla met gember
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Zelf vanillevla maken
30 min- Nagerecht
Bekijk recept

Beierse Stoofpot
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Duitsland: Beierse Aardappelsalade
20-30 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Zure Preskop Op Beierse Wijze
10-20 min -
Bekijk recept
Beierse Specialiteit
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept