Berlijnse bollen

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak het deeg voor de beignet. Meng de bloemsuiker met 250 gram bloem. Voeg daar 4 eierdooiers, de olie en 5 cl melk aan toe. Klop het eiwit van 4 eieren op tot sneeuw en meng dat voorzichtig onder het deeg met de spatel. Laat het deeg een uurtje rusten. Maak ondertussen de banketbakkersroom. Breng 40 cl melk even aan de kook. Meng 2 eierdooiers met de vanillesuiker en 40 gram bloem. Laat dit mengsel oplossen in de warme melk door onophoudelijk te roeren. Haal de melk van het vuur en blijf nog een tweetal minuutjes roeren. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Verhit de friteuse op 190°C. Dompel een lepel even onder in kokend water en schep daarmee het deeg in de kokende frituurolie. Laat de beignets 3 à 4 minuutjes frituren, tot ze drijven. Laat ze dan even afdruipen op keukenpapier en snijd de bollen in twee. Vul de bollen met de banketbakkersroom en strooi er wat bloemsuiker over.

Berlijnse bollen is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Appelcrumble
20 min Gebak
Bekijk recept
Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept

berlijnse aardappelsalade
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Toren van Berlijnse bollen
60 min Nagerecht
Bekijk recept
Berlijnse Erwtensoep
30-60 min -
Bekijk recept
Berlijnse Bollen
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept