De chocolade a bain-marie smelten. In een kom het eigeel, de vanillesuiker, de room en de melk goed opkloppen tot een romige creme. Doe de zanddeeg in de vorm en prik er eens even in. Doe de gesmolten chocolade over de zanddeeg. Snij de peren in waaiervorm en leg op de chocolade. Doe er het crememengsel over. Zet in een voorverwarmdeoven van 200°C gedurende 40 minuten. Smakelijk !! [color=blue:23f4927dc1]Zanddeeg[/color:23f4927dc1] 200 g zelfrijzende bloem 1 cl arachideolie 2 g roomboter 50 g suiker 1 zakje vanillesuiker 1 ei De bloem in een kom brengen en in het midden een kuiltje maken. Hierin het geklutste ei, de suiker en de vanillesuiker doen. Geleidelijk mengen met bloem en wanneer de bloem bijna vermengd is, met koele handen de in stukjes gesneden koude boter en de olie door het mengsel kneden tot een homogeen geheel. Het deeg best een nacht laten rusten in de koelkast. Het aanrecht bestrooien met bloem en het deeg uitrollen tot op een dikte van ongeveer 4 mm en voorzichtig in een ingevette bakvorm overbrengen. Doorprikken met een vork. Tip: door het deeg uit te rollen op boterhampapier zal het makkelijker in de taartvorm aan te brengen zijn, zanddeeg is immers zeer kortbrekig.
Bertha's chocoladetaart met peren is een recept van Jerryke's Cuisine