Bevroren pompelmoezen

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Pers de pompelmoezen en de limoen uit.
- Voeg wat vruchtvlees aan het sap toe en weeg dit mengsel.
- Houd 4 halve pompelmoesschillen apart en leg ze in de diepvriezer.
- Schil de citroen dunnetjes en probeer hierbij fijne lange slierten te verkrijgen.
- Voeg bij het sap de helft van z'n gewicht in poedersuiker en breng aan de kook.
- Laat afkoelen.
- Klop de room op en meng met de gekoelde vruchtensiroop.
- Giet in de ijsbak en zet in de diepvriezer.
- Laat opstijven en roer regelmatig om.
- Wanneer de sorbet bijna klaar is, verdeeld u hem over de pompelmoeshelften en versiert u deze met de slierten limoenschil.

Bevroren pompelmoezen is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Taart met rode pompelmoezen
Nagerecht
Bekijk recept
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Schol met pompelmoesboter
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Confituur van rode pompelmoezen
35 min
Bekijk recept

Waterijsjes van fruitmix
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Wraps met chili-peterseliedip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Braadworstschotel met erwten en munt
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Speklapjes met witlof uit de oven
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept