Snij het vlees in dunne reepjes (dat gaat heel makkelijk als u het vlees eerst ongeveer 45 min inde diepvriezer zet). Besprenkel met wat Ketjap sojasaus. Kruid met zwarte peper en zout en meng goed. Breng de kippebouillon aan de kook en doe er de china mix bij. Laat zonder deksel gedurende 5 min koken. De groenten mogen beetgaar (nog lichtjes krokant) zijn. Verhit de zonnebloemolie in een brede pan met een hoge rand (of in een wok). Kleur er de reepjes biefstuk in op een hevig vuur. Doe niet te veel vlees tegelijk in de pan, anders kookt het vlees in plaats van te bakken. Voeg de fijngesnipperde knoflook en 3 eetl maiszetmeel toe en roer goed om. Giet er de china mix met de bouillon bij. Voeg er de honing, de azijn, 1 eetl tomatenpuree en 1,5 eetl Ketjap sojasaus aan toe. Schep om en laat al roerend opwarmen. Kruid, indien nodig, met cayennepeper en zout. Dien op met basmatirijst of chinese mie die u in het midden van het bord schikt. Schep er de reepjes vlees in een kring rond.
Biefstukreepjes in zoetzure saus is een recept van Jerryke's Cuisine