Snijd de knoflook in dunne plakjes en dompel ze 1 minuut in kokend water, giet af op een zeef. Klop vervolgens voor de soja-sesamdressing de sojasaus, de oestersaus, het limoensap, de sesamolie en de gembersiroop door elkaar. Snijd de biefstuk in repen van circa 2 cm dik. Verhit een wok of anti-aanbakpan op hoog vuur tot de pan walmt. Giet de plantaardige olie erin en bak de reepjes biefstuk 2 minuten op hoog vuur. Voeg sesamzaadjes en knoflook toe en verhit nog 1 minuut. Schud het vlees vervolgens vanuit de pan op een schaal. Draai het vuur laag en schenk de soja-sesamdressing in de pan. Verwarm de dressing (niet laten koken) en schenk over het vlees. tip Een kogelbiefstuk in reepjes, kort en snel gebakken in de wok met wat oestersaus maak ik als ik weinig tijd heb en licht en gezond wil eten. Dit zelfde recept kun je ook bereiden met een lendenbiefstuk (entrecote), eigenlijk nog lekkerder omdat het randje vet zon heerlijke volle smaak geeft aan het vlees. Kies voor een flink en dik stuk gerijpte entrecote. Snijd het vlees dan niet in repen maar braad het in zijn geheel tot het mooi rosé is, even laten rusten en daarna trancheren in plakken. Het vetrandje snijd ik in kleine stukjes en bak ik verder krokant uit. En dat is nu fantastisch lekker door de spinaziesalade met tahinisaus.
Biefstukreepjes met warme soja-sesamdressing is een recept van Jerryke's Cuisine